Blokjes kwijt of telkens opnieuw moeten inloggen

Ben je je blokjes kwijt?

Om er zeker van te zijn dat je blokjes bewaard worden, heb je een account nodig op Symbaloo.
Maak dus een account aan als je dit nog niet hebt gedaan. Vervolgens zul je nooit meer je blokjes kwijtraken.

De automatische inlog functie, aangevinkt op bovenstaand plaatje, maakt het je extra makkelijk.

Moet je elke keer opnieuw inloggen op Symbaloo?

Dan kom je misschien tot de conclusie dat de automatische inlog functie van Symbaloo niet werkt, maar dit is niet het geval.
Het probleem is dat je computer automatisch de cookies van Symbaloo verwijdert.

Je cookies kunnen automatisch worden verwijderd door:

Oorzaak 1: Je browser instellingen

Om te internetten, heb je een browser nodig. Jij gebruikt waarschijnlijk Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge of Safari.

In browsers kun je aangeven dat cookies/wachtwoorden niet onthouden moeten worden, ook voor specifieke websites.
Klik op de browser die jij gebruikt voor het juiste stappenplan.

Oorzaak 2: Je computer programma's

Het kan zijn dat je een applicatie hebt geïnstalleerd die cookies verwijdert om je computer schoon te houden.
  • Je anti-virus software
  • Opschoonprogramma's zoals CCleaner
Heb je zo een programma? Controleer de instellingen van dit programma en zet het automatisch verwijderen van cookies uit. Je kunt Symbaloo ook als vertrouwde website aangeven op je anti-virus software.

Oorzaak 3: Netwerkinstellingen van je school of bedrijf

Heb jij niet de complete bevoegdheden over jouw computer, omdat er een andere beheerder bestaat die rechten heeft om aanpassingen op jouw computer te maken? Dan zou het kunnen zijn dat de instellingen van deze beheerder jouw computer vertellen om cookies automatisch te verwijderen.

Oorzaak 4: Je browser plug-ins

Plug-ins kun je zien als uitbreidingen van je browser, die gemaakt zijn door anderen. Meestal is dit handig, maar soms zitten hier foutjes in. Ga naar de instellingen van je browser, zoek naar het kopje plug-ins (extensies), en deactiveer ze allemaal.

Lukt het automatisch inloggen nu wel? Dan was 1 van de plug-ins de boosdoener. Heractiveer enkelen om er achter te komen welke, en houd deze gedeactiveerd.

Andere oorzaken

Weet je zeker dat de bovenstaande puntjes niet de oorzaak zijn van jouw automatische login probleem?
  • Probeer logisch na te denken over wat de oorzaak kan zijn. Heb je in het verleden met jouw computer iets gedaan waarvan dit een gevolg kan zijn? Zijn er bepaalde systeem instellingen die je ooit hebt aangepast?
  • Probeer het probleem te specificeren. Weet je zeker dat het aan je browser ligt? Of aan een bepaald programma? Sluit zoveel mogelijk mogelijkheden uit. Probeer het bijvoorbeeld vanuit een andere browser.
  • Gebruik Google. Formuleer je probleem duidelijk. Vraag om hulp op online fora of vraag ons om ondersteuning (zie zijbalk op deze pagina).