Gebruikers data aanvragen

Symbaloo maakt het gemakkelijk om je favoriete websites en bladwijzers te verzamelen, maar hier hoeven we geen Gigabytes aan data voor op te slaan. In tegenstelling tot andere grote platforms, slaat Symbaloo geen kliks op die, daarna in een ondoorzichtig algoritme worden gestopt.

Wel is het voor Symbaloo belangrijk om te weten welke functie binnen het platform worden gebruikt en hoe Symbaloo gebruikt wordt. Daarom wordt er wel gekeken naar welke knoppen binnen Symbaloo het vaakst worden gebruikt, om Symbaloo nóg makkelijker te maken.

En Symbaloo moet natuurlijk ook weten welke gebruiker ze voor zich hebben, zodat de juiste blokjes, webmixen en instellingen geladen worden binnen het platform. Dit staat opgeslagen in de database in Amsterdam. De servers zijn met Firewall afgesloten van de buitenwereld. Alleen de webserver waarmee jouw webbrowser communiceert kan de database bereiken. Van deze database worden automatische back-ups gemaakt, zodat jij geen blokjes, webmixen of instellingen verliest, mocht er onherstelbare schade voorkomen op de database.

Volgens onze privacy policy en de nieuwe wetgeving onder de naam AVG (ook wel GDPR in het Engels), is Symbaloo verplicht om de mogelijkheid te bieden tot inzage in gebruikersdata.

Bij Symbaloo vergaren we zo min mogelijk data en de data wordt nooit gedeeld met derden zonder hele duidelijke toestemming van de gebruiker.

Onze volledige privacy policy is hier te lezen: http://blog.symbaloo.com/disclaimer/disclaimer_us.html
Mocht je een verzoek willen doen tot verschaffing van de data die Symbaloo van jou heeft, vul dan dit online formulier in.

In 2021 hebben we een blog post geschreven over Cyber security. De blog post is hier te lezen.